ROMANIA CUCERITA DE DIVINA ARMONIE

foto-b-10
Fundatia „Cavalerii Daciei”, având ca parinti spirituali pe dipl. ec. Ilie Ionel Ciuclea si pe prof. Paula Ciuclea, a fost înfiintata în anul 1996 de catre S.C.”SUPERCOM” S.A. Bucuresti, companie al carei manager este domnul Ciuclea, cu scopul de a promova valorile culturale si sportive din România, a sustine tinerele talente si a pastra traditiile si valorile nationale si ale culturii universale. Domnia sa sustine aceasta fundatie atât moral, cât si financiar, dar în primul rând este vorba despre „o investitie de suflet”.
Data de 16 noiembrie 1997 marcheaza, în cadrul Fundatiei „Cavalerii Daciei”, crearea Coralei Academice „Divina Armonie”, initial ca un cor bisericesc apartinând Bisericii Ortodoxe „Sf. Gheorghe Nou” din Bucuresti, ctitorie voievodala brâncoveneasca. Ulterior, calitatile interpretative ale artistilor coristi, absolventi si studenti ai Universitatii Nationale de Muzica si ai Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii „Spiru Haret”, precum si studenti qi Institutului Teologic, au condus la un real succes pe scenele din tara si din strainatate si la largirea repertoriului: de la muzica liturgica româneasca si universala la cânturi folclorice românesti si internationale, prelucrari folclorice moderne si clasice, lucrari în prima auditie, muzica vocal-simfonica, arii, duete, coruri din opere celebre, precum si opere integrale.
Scopul formarii acestei corale a fost si este pastrarea traditiei muzicii corale si vocale românesti si universale, dar si promovarea scolii de canto din România.
Dupa afirmatiile doamnei Paula Ciuclea, „corala a fost creata din iubire: din iubirea pentru Dumnezeu, pentru Biserica Ortodoxa Româna si pentru armonia corala.”
Costumele coristilor sunt reprezentate de pelerine albe, albul fiind simbolul puritatii, pe mâneci aflându-se câte o cruce care poarta conturul României, iar deasupra fiind inscriptionate cuvintele: „Nihil Sine Deo”.
Originalitatea primului cor profesionist particular din tara – „Divina Armonie” – consta în faptul ca fiecare corist poate fi un solist, ceea ce face posibila prezentarea unor opere integrale în concert.

Istoricul nostru

Corul Divina Armonie Coltea 2015-Corul Academic 1
·16 noiembrie – infiintarea Coralei Academice „Divina Armonie”, ca un cor bisericesc;
·24 decembrie – prima aparitie la TVR1, corul interpretand colinde de Craciun;
·11 aprilie – lansarea casetei „Priviti Golgota”, prin concertul de muzica pascala din biserica Sfantul Gheorghe Nou, concert prezentat la TVR2;

Pasiunea noastra este sa transferam o stare de bine si de implinire sufleteasca catre ascultatori atunci cand interpretam.

1
Evenimente Sustinute
1
Ani de Activitate
1
Membri Activi
1
Orase Vizitate

Echipa noastra

Paula-Ciuclea
Ilie-Ionel-Ciuclea
Marius-Firca

Clientii si partenerii nostri

Nu te-ai indragostit inca de noi?

Suna si fa o rezervare acum !

Meniu